Рууни задмина Чарлтън, Англия отново без грешка (ВИДЕО)

снимка: БТА/AP

Английският национален отбор в неделя стана първият сигурен участник на Европейското първенство във Франция догодина, но въпреки това във вторник вечер зарадва „Уембли“ с осма поредна победа в квалификациите.

„Трите лъва“ подчиниха Швейцария с 2:0 след силно второ полувреме и запазиха уникалния стопроцентов актив на селекцията на Рой Ходжсън в квалификациите за Евро 2016. Влезлият като резерва след почивката Хари Кейн откри резултата в полза на домакините, след като получи добър пас от Люк Шоу и с премерен изстрел по земя прати кълбото в долния ляв ъгъл на Ян Зомер.

В 84-ата минута пък Уейн Рууни изпълни мечтата си и реализира юбилейното си 50-то попадение с националната фланелка, с което задмина рекорда по този показател на сър Боби Чарлтън. Нападателят на Манчестър Юнайтед бе точен от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Рахийм Стърлинг.

Хари Кейн вече има 3 гола в 4-те си появи в игра с националната фланелка, а попадението на Рууни бе седмо за него в последните му седем мача за Англия и общо юбилейно номер 300 за клуб и национален отбор.

Така с осем победи от осем мача Англия продължава да бъде безапелационен лидер в Група Е с пълен актив от 24 точки – единственият такъв отбор в квалификациите. Швейцария остава на втора позиция с 15 пункта, но вече с по-малък аванс спрямо третия в класирането.


England 2 - 0 Switzerland All Goals and...by funnyno1

По същото време Словения стигна до ключов успех с 1:0 над Естония с гол на Берич и събра 12 точки на третото място, като продължава да мечтае за директна промоция на Европейското първенство.

Естония също има шансове поне за бараж, макар с 10 точки вече да е 4-ти, а Литва е на пета позиция с 9 пункта, след като по крайно драматичен начин с гол в последната минута надви Сан Марино (1 точка) с 2:1.