Турция сгази Холандия и я извади от Евро 2016 (ВИДЕО)

снимка: БТА/AP

Бронзовият медалист на Световното първенство преди година в Бразилия – Холандия – е изправен пред угрозата да сподели съдбата на българския национален отбор и да пропусне Европейското първенство във Франция през 2016.

„Лалетата“ се сгромолясаха с гръм и трясък в най-неподходящия момент – на гости на основния си конкурент за третото място в групата Турция, който ги смаза с 3:0 и зае позицията в класирането, даваща право на участие в баражите.

Турция вече има 12 точки и измести Холандия от третото място, оставяйки отбора от Ниската земя на 4-то място с 10 пункта. След днешния ден „лалетата“ нямат шанс за второто място, защото два кръга преди края изостават с осем точки от Ислания (18), а лидерът Чехия е с 19 пункта с мач повече от скандинавците.

Озакюп даде аванс на Турция още в осмата минута на дербито от Група А, след като получи идеален пас отдясно от Арда Туран и с крайно елегантен удар прехвърли Яспер Силесен за 1:0.

Второто попадение дойде в 26-ата минута в момент, когато Холандия видимо изравняваше играта. Грешка в защитата обаче позволи на Арда Туран да овладее топката на ъгъла на наказателното поле отляво и с пронизващ изстрел да не остави шансове на Силесен – 2:0.

В 86-ата минута пък нападателят на Галатасарай Бурак Йълмаз фиксира крайното 3:0 след подаване на Еркин. Така Турция доказа тезата си, че заслужава участие поне на баражите на квалификациите за Евро 2016 и постави Холандия в изключително незавидна позиция.


All Goals - Turkey 3-0 Netherlands - 06-09-2015by ER-TV