Италия с трима в атака, но не в 4-4-3

снимка: БТА

Италианският национален отбор ще играе с трима души в атака срещу България в неделя от 21:45 часа на стадион „Ренцо Барбера“ в Палермо в мач от осмия кръг на квалификациите за Евро 2016.

Както селекционерът на българите Ивайло Петев отбеляза на летище София, още срещу Малта „адзурите“ използваха схема с трима нападатели, макар треньорът ни да се обърка и да определи схемата им като „4-4-3“.

Според водещия италиански спортен всекидневник „Гадзета дело спорт“ Антонио Конте ще заложи на Грациано Пеле в средата на авангарда, а отляво и отдясно ще му помагат Лоренцо Инзинье и Антонио Кандрева. Двамата не са типични нападатели, като Кандрева в Лацио има свободна роля и по-скоро може да се определи като крило или плеймейкър, докато Инзинье се чувства най-добре в Наполи на позицията „трекуартиста“ или мястото зад тарана.

Новото попълнение на Манчестър Юнайтед Матео Дармиан ще трябва да смени десния бек с левия, защото отдясно ще започне бранителят на Милан Матия де Шильо. В средата на защитата Конте залага на опитните Леонардо Бонучи и Джорджо Киелини, които имат отличен синхрон от игрите си за Ювентус.

Андреа Пирло може и да не започне сред титулярите, предполагаха медиите на Ботуша вчера, но „Гадзета“ го поставя в средата на халфовата линия редом до Марко Верати и Роберто Сориано. На вратата ще бъде Джанлуиджи Буфон, за когото това е мач номер 150 с националната фланелка.