Испания си го върна на Словакия (ВИДЕО)

снимка: БТА/AP

Испанският национален отбор постигна победа с 2:0 над Словакия в седмия кръг от квалификациите за Евро 2016 и се изравни на върха със съперника си в класирането на Група С след седем изиграни мача.

Словаците имаха перфектен актив до момента в квалификациите, след като нанесоха поражение с 2:1 на „Ла Фурия“ в предишния им сблъсък, но с победата на стадиона в Овиедо възпитаниците на Висенте дел Боске се реваншираха.

И Испания, и Словакия са с по 18 точки, а третият Украйна е с 15, след като по-рано днес срази с 3:1 като домакин Беларус.

Изненадващо или не, Испания поведе с 1:0 още в 5-ата минута на срещата с попадение на Жорди Алба, който засече с глава великолепно центриране от дълбочина на Давид Силва. Левият бек на Барселона бе оставен непокрит пред малкото наказателно поле и с отскок прати топката в мрежата на гостите.

В 30-ата минута пък Сеск Фабрегас изведе зад защитата Диего Коста с отлично подаване в коридор, а нападателят на Челси докосна топката точно преди вратарят на Словакия да стигне до нея. Последва съприкосновение между двамата футболисти и съдията отсъди дузпа за Испания, която Андрес Иниеста превърна във втори гол – 2:0.

С реализирането на това попадение Иниеста се превърна в десетия различен автор на последните десет гола за „Ла Фурия“.


Spain 2-0 Slovakia |All Goals and Highlights HD...by vcreateproduction