Азербайджан успя да удържи хърватската атака и спечели точката

снимка: azerisport.com

Отборите на Азербайджан и Хърватия не успяха да се победят в среща от квалификациите за Европейското първенство във Франция през лятото на 2016 година, като завършиха 0:0. По този начин нещата в челото на групата се "завързаха". Хърватите са с актив от 15 точки, а италия е с 12 и мач по-малко. Норвегия е на третото място с 10, а България е 4-та с 8.

Гостите започнаха мача на много високи обороти и още във втората минута се откри положение пред Марио Манджукич. Той опита атрактивен удар от въздуха, но топката профуча в страни от вратата.

Последваха нови две чисти положения. Първото се откри пред Иван Перишич, който също стреля в аут, а в 26-тата минута отново Манджукич се превърна в "грешник". Нападателят получи добро центриране в наказателно поле, но ударът му с глава не намери очертанията на вратата.

В 30-тата минута вратарят на домакините Камран Агаев направи ключово спасяване в срещата. Той отрази блестящо поредния изстрел на Перишич, а при корнера успя да изибе топката далеч.

До края на първата част положенията продължиха да са пред вратата на домакините, но без упех.

През вторите 45 минути хърватите продължиха с натиска и отново Перишич и Манджукич бяха в център на събитията. Три минути след подновяването на играта, футболистът на Интер уцели греда, а малко след това и Матео Ковачич не успя да преодолее Агаев.

Пет минути преди края на срещата отново Манджукич не успя да се разпише след поредно изгодно положение.