Буфон за мача с България: Винаги е трудно с такива отбори

снимка: БТА/AP

Вратарят на италианския национален отбор Джанлуиджи Буфон сподели очакванията си от предстоящия мач на 4-кратните световни шампиони срещу България в събота – 28 март – на националния стадион „Васил Левски“.

Буфон със сигурност ще бъде сред титулярите на новия селекционер Антонио Конте, като с изказването си по адрес на българския отбор индикира, че не е забравил за тежките срещи с „лъвовете“ от предишната квалификационна кампания – за Мондиал 2014.

В София тогава България стигна до равенство 2:2, а като гост отстъпи с 0:1, но в последния половин час обсади вратата на съперника и единствено великолепните намеси именно на Буфон позволиха на „адзурите“ да стигнат до минималния успех.

„Винаги е трудно, когато се изправяш срещу отбори от тази част на Европа. Подобни футболисти винаги се раздават на 120%, защото знаят, че играят с Италия и точно това е шансът им да бъдат забелязани и затова се стремят повече от всякога да покажат какво могат“, каза Буфон пред официалния сайт на УЕФА.

„Имаме големи шансове, ако подходим правилно към мача и на терена сме с необходимата концентрация. Когато играем на върха на възможностите си, можем да победим всеки – такъв отбор сме“, каза още Буфон.