Ивайло Петев твърд фаворит за наследник на Пенев

Твърд фаворит за нов национален селекционер е Ивайло Петев, чието име е предпочитано от президента на БФС Борислав Михайлов и повече от половината членове на Изпълкома на централата, пише в. "Труд".
 
Преговорите по договора на Петев ще започнат веднага, въпреки че той ще има ангажименти около делото във ФИФА заради некоректно отношение от страна на последния му клуб АЕЛ от Лимасол.

Наставникът се раздели с кипърския клуб, след като остана на една точка от шампионска титла миналия сезон. В България за 2 сезона Петев спечели два пъти златото с „Лудогорец".

Нов треньор ще има до месец, а през този период ще бъдат огледани три кандидатури на български специалисти. Голямата деветка на златния ни отбор Любо Пенев води България почти 3 години, но и той не успя с тима, който обезсмисля усилията на всеки свой треньор в последното десетилетие.

"Яд ме е, че се наложи да сменим Любо Пенев - призна Михайлов след заседанието на Изпълкома. - Разделяме се като приятели, той успя да направи добри неща. Тези играчи не го заслужават. Основните виновници са футболистите, но обикновено при недобри резултати си отива треньорът."

Михайлов изключи възможността чуждестранен треньор да поеме националите, а у нас друг вариант е Стойчо Стоев, който е свободен. Спряга се и името на наставника на Литекс Красимир Балъков.