Чужденец или българин сменя Любо Пенев начело?

снимка: SPORTA.BG

Президентът на БФС Борислав Михайлов официално потвърди след днешното освобождаване на Любослав Пенев, че новият селекционер на "лъвовете" със сигурност няма да бъде чужденец.

Любо Пенев бе уволнен след шокиращото равенство с аутсайдера Малта в неделя, като днес Изпълкъма на футболния съюз гласува освобождаването на специалиста.

След рокадата Борислав Михайлов потвърди пред репортерите, че със сигурност БФС няма да се върне към варианта за чуждестранен треньор, за който настоява президентът на Славия Венцеслав Стефанов.

"Със сигурност няма да е чужденец", заяви Михайлов пред журналистите.

"Любослав Пенев направи много хубави неща. Вкара дисциплина в отбора, направи много добри неща", допълни президентът на БФС по адрес на уволнения наставник.

Последният чуждестранен селекционер на България бе германската легенда Лотар Матеус, но този експеримент на футболния съюз не се оказа особено успешен.

Все още не е ясно кой ще наследи Любослав Пенев начело на България, но най-често се споменава името на наставника на Литекс Красимир Балъков. Често се шуми и около двамата бивши треньори на Лудогорец - Ивайло Петев и Стойчо Стоев, които в настоящия момент са без работа.

Относно вечния въпрос за мотивацията на футболистите, Борислав Михайлов отговори: "При класиране на Европейско играчите щяха да разделят 2.5 милиона евро. Как повече да ги мотивираме? Със сигурност най-виновни са играчите, но и треньорът е длъжен да им въздейства. Някои футболисти се самозабравиха. С Любо се разделихме като приятели. Мисля обаче, че играчите го подведоха".