Сърбия продължи пропадането на гърците

галерия:

снимка: БТА/AP

Сърбия спечели балканското дерби срещу Гърция с 2:0 в приятелски мач, игран на стадион „Панкрито“ на остров Крит. Домакините бяха водени от треньора на младежкия национален отбор Костас Цанас, тъй като преди три дни бе уволнен селекционера Клаудио Раниери.

Реално 63-годишният италианец продължава да има действащ договор с Гръцката федерация, като се уточняват детайлите по напускането му – той има да получава неустойка в размер на 1.6 милиона евро и ръководителите на гръцкия футбол опитват да я избегнат.

Сърбите също бяха под ръководството на Радован Курчич – селекционер на младежкия национален отбор, тъй като и техният наставник на мъжкия тим Дик Адвокаат напусна поста си след разочароващи резултати.

Подвизаващият се в турския клуб Генчлербирлиги Радосав Петрович откри резултата в полза на Сърбия в 57-ата минута, а в добавеното време Неманя Гудел от АЗ (Алкмаар) оформи крайното 0:2 за гостите.

4124938

Клаудио Раниери бе отстранен от поста си след ужасяващото представяне на Гърция в първите 4 кръга от квалификациите за Евро 2016 – конкретният повод бе унизителното домакинско поражение с 0:1 от джуджето Фарьорски острови, като иначе „елините“ имат само 1 точка от 4 мача и заемат последното място в група F.

Адвокаат изненада неприятно и приятно Сръбската футболна федерация в последните дни – първо с неубедителни резултати в квалификациите – равенство 1:1 с Армения и загуба с 1:3 от Дания, но след това холандският специалист се отказа от солидната си неустойка.

Контролата Гърция – Сърбия бе последен мач и за двата тима през 2014-та година, като в първия си двубой за следващата „елините“ гостуват на Унгария, а „плавите“ - на Португалия в квалификациите за Евро 2016.