Раниери отново изуми с поредно странно решение

снимка: БТА/AP

Търсейки първата си победа като треньор на националния отбор на Гърция, Клаудио Раниери не взе в състава за европейската квалификация с Фарьорските острови нападателя Костас Митроглу.

Този състав ще играе и приятелски мач четири дни по-късно със Сърбия. Митроглу беше продаден през миналата година от Олимпиакос на английския Фулъм, който обаче изпадна в Чемпиъншип и го върна под наем на гръцките шампиони.

Изненадващото решение беше обявено днес, няколко дни след решението да бъде изваден от състава и Йоргос Самарас. За сметка на тях в отбора е върнат ветеранът Фанис Гекас, който играе в турското първенство. Под ръководството на Раниери, Гърция прави най-слабия си старт в квалификации от над 20 години.

Отборът има едва една точка от три мача- поражения от Румъния и Северна Ирландия и равенство като гост на Финландия. Резултатите са шокиращи предвид постиженията под ръководството на Ото Рехагел и Фернандо Сантош, който класира гърците до втория кръг на Световното първенство в Бразилия.

"Въпреки резултатите до момента, Гръцкият футболен съюз обяви през седмицата, че не възнамерява да сменя Раниери. Всичко може да бъде написано, коментирано или да се пускат слухове. Но истината е, че нямаме намерение да се разделяме с нашия италиански селекционер, който работи здраво, за да постигаме добри резултати в квалификациите, коментираха от федерацията