Шок: Иван Иванов аут за нови 6 месеца

снимка: БТА/AP

Най-добрият български защитник Иван Иванов ще продължи да има много тежка 2014 година, след като днес стана ясно, че бранителят на Базел е претърпял втора поредна операция на дясното коляно.

Носителят на званието "най-добър играч на България" за 2013 година скъса кръстни връзки по време на мач на швейцарския тим и изпусна края на миналия сезон. Той претърпя операция миналата зима и почна своето възстановяване в София.

Очакваше се той вече да е в игра, но възстановяването му протече по-бавно от очакваното. Освен това болките му се възобновиха в края на август, когато почна занимания с клубния си тим.

Допълнителните изследвания, които му бяха направени, показаха, че връзките отново са засегнати. По настояване на националния ни бранител от Базел го лекуваха медикаментозно, но болката не е отшумяла и се е наложила нова операция.

В крайна сметка след консултации със специалисти Иванов се подложи на повторна корекция на увредените връзки, която премина успешно.

За съжаление обаче това означава, че Иванов няма да играе поне до месец март 2015 година, което ще остави талантливият защитник без футбол повече от година. Първата си контузия той получи по време на контрола срещу немския Айнтрахт Брауншвайг. Националът ще изпусне със сигурност квалификациите за Евро 2016 на България през октомври.