Симеон Славчев призна за проблеми в Спортинг

снимка: pfclitex.com

Едно от новите попълнения на Спортинг (Лисабон) Симеон Славчев призна, че изпитва проблеми с адаптацията в португалското първенство, но въпреки това се чувства добре при „лъвовете“.

„Нещата в Спортинг не са отлични за мен, обстановката е много добра, но все още ми е трудно да се адаптирам“, коментира Славчев, който е част от националния отбор на България за гостуването на Азербайджан в първи мач от европейските квалификации.

„Липсваше ми България, липсваха ми мачовете с националния отбор. Тренирам усилено, за да помогна с каквото мога. Трябва да изпълним указанията на треньора, имаме реални шансове да победим Азербайджан.

Любо Пенев е много добър човек и ми помага, резултатите ще дойдат, когато се раздаваме на терена напълно“, коментира Славчев.

От началото на португалската Лига Сагрес са минали три кръга и Спортинг заема 8-мо място с 5 точки, като бившият халф на Литекс не е участвал в групата за нито един официален мач на „лъвовете“. Sporta.bg припомня, че Славчев бе привлечен в тима, докато старши-треньор още бе Леонардо Жардим, който е известен в Португалия с добрата си работа с млади футболисти.

В последствие обаче Жардим напусна, за да поеме Монако, а заместникът му Маркус Силва очевидно не бърза да разчита на Славчев.