Първият работен ден на Конте преминава през Рим

снимка: БТА/AP

Новият селекционер на Италия Антонио Конте започна работата си начело на "скуадра адзура" днес, като ще направи обиколка на Ботуша и ще вземе решение за това на кои футболисти да заложи на старта на квалификациите за Евро 2016.

Както е известно, след края на Мондиал 2014 Чезаре Прандели се отказа от поста си, докато Конте напусна Ювентус и в крайна сметка прие предизвикателството да остане начело на националния тим, който за последно триумфира на голямо първенство по време на Мондиал 2006.

Конте беше представен вчера начело на Италия, като дори посети снощния двубой на Наполи срещу Атлетик Билбао (1:1), а днес ще изкара целия ден в италианската столица Рим, където ще посети базите на Рома и Лацио.

В програмата му за днес са заложени среща с боса на "небесносините" Стефано Пиоли, а след това ще обядва с Руди Гарсия, срещу когото през миналия сезон водеше ожесточена борба за титлата в Серия А. Той ще проведе среща и с Даниеле Де Роси, който досега беше един от капитаните на италианската селекция.

Италия е в една група с България в квалификациите за Европейското първенство във Франция, като останалите отбори са тези на Хърватия, Норвегия, Азербайджан и Малта.