Заслужихме да играем на Евро 2016, щастлив е Еден Азар

снимка: twitter

Еден Азар не скри емоциите си, след като Белгия си осигури място на Европейското първенство по футбол във Франция следващото лято с победа с 4:1 срещу Андора снощи.

Атакуващият футболист на Челси бе с капитанската лента снощи при отсъствието на контузения Венсан Компани и видя как съотборниците му заеха първото място в квалификационна група В след убедителната победа, като единственото слабо нещо в играта на "червените дяволи" бе допуснатия гол в началото на втората част, който дойде след дузпа.

Раджа Наинголан, Кевин де Бройне и дебютантът Лоран Депотър се разписаха по веднъж, а Азар получи право да изпълни две дузпи и реализира едната.

"Да се класираш на голям форум е прекрасно. В тази среща играхме много добре, заслужихме да се класираме. Противниците ни опитаха да ни спрат към победата, но ние имахме чудесен план, който изпълнявахме през целия мач, с иключение на първите 10 минути от втората част.

По време на срещата ме питаха за екипа ми, нямах толкова тениски, за да дам на всички, много приятно чувство. Те имаха шанс да играят срещу професионалисти, те са аматьори и ние знаем това, за това ги уважаваме. 

Във вторник ни предстои една среща, която ще играем пред нашите фенове. Класирахме се за Франция, заслужавахме го и сега ще празнуваме", сподели Азар.3