Близнаците Цоневи все още без отбор

снимка: levski.bg

Близнаците Радослав и Борислав Цоневи продължават да са без отбор. Двамата имаха договори с Левски до края на юни, но отказаха да преподпишат, макар ръководството на "сините" да искаше това да се случи. Пръв Ради отклони офертата от "Герена", а след това същото стори и брат му.

Интерес към тях имаше от страна на Берое, но треньорът Александър Димитров обяви, че колкото повече се бавят с отговора си, толкова по-малко вероятно е да бъдат взети в клуба. В момента Цоневи се подготвят самостоятелно в родния си Благоевград. Според запознати двамата имат желание да продължат кариерите си в чужбина.

От няколко седмици мениджъри се опитват да им уредят трансфер зад граница, но за момента няма развитие. Очаква се до края на месеца да стане ясно къде ще играят. На този етап е най-вероятно двамата да останат в България и да подпишат с елитен клуб. Все още има шанс и този клуб да бъде Берое, тъй като групата от играчи, с които разполага Димитров не е твърде голяма.

На "Герена" Борислав Цонев изигра 41 срещи във всички турнири и вкара 5 гола, докато брат му Радослав в 57 двубоя реализира 4 попадения. Едно от тях бе в мрежата на ЦСКА при загубата с 1:3 на 21 април 2014 година и е последното засега за "сините" срещу вечния съперник.

"Тема спорт"