Куп отбори в битка за Райс М'Боли - до 72 часа ще има развитие

снимка: БТА/AP

ЦСКА би трябвало да продаде Райс М'Боли до началото на следващата седмица, ако се вярва на интервю на един от представителите на играча пред френския сайт "footmercato".

Звездата за Алжир на Световно първенство 2014 е получил много обаждания след вдъхновяващите си изяви срещу топ отбори като Белгия, Германия и Русия, а към него интерес имат десетки клубове, включително от Англия, Португалия, Франция и други страни.

"Много отбори се свързаха с нас. Реалните оферти са малко, но са факт и до 72 часа трябва да вземем решение", споделя близкият до М'Боли агент. Сред фаворитите е отборът на КПР, който се завърна в Премиър лийг.

"Потърсиха ни от Турция, във Франция ни питаха за него. Марсилия също имаше интерес, но засега няма нищо конкретно. Отборите от Англия, които се интересуват, са Шефилд Уензди, КПР, Блекпул и Лестър. Има оферта и от Филаделфия.

Имаше запитвания и от Португалия, включително от отбори като Порто и Бенфика. Той обаче иска да играе във Франция, за да докаже на всички, че не е провален талант, както смятаха за него", коментира още представителят.

През миналия сезон М'Боли се завърна на "Българска армия" и през първия полусезон беше резерва на Томас Черни. Той обаче не пожела да намали заплатата си, а силните изяви на М'Боли с ЦСКА му спечелиха повиквателна за Мондиал 2014, който може да се окаже решаващ за кариерата на алжирския вратар.