Нефтохимик официално се разпадна

Не убивайте футбола в Бургас
снимка: БТА

Считано от днес мъжкият отбор на Нефтохимик е разформирован, съобщи пресслужбата на бургаския клуб, който през последната година страдаше от остра липса на финансови средства.

"Шейховете" няма да бъдат издържани повече от своя собственик Николай Филипов, който отказва сам да финансира отбора, който се върна във втория ешалон на българския футбол.

Добрата новина за Бургас е, че детско-юношеската школа на тима няма да спре да функционира. Ето и пълното съобщение на Нефтохимик:

ПФК Нефтохимик 1962 информира своите превърженици и любители на футбола, че собственикът на клуба Николай Филипов спира да отделя сам средства за издръжка на клуба.

Считано от днес мъжкият отбор на клуба е разформирован. В най-скоро време ще бъде изпратено писмо до БФС, с което ще обявим и окончателното си решение дали ПФК Нефтохимик 1962 ще прекрати и участие в първенството.

Днес от 12.30ч. в спортен център "Изгрев" ще се състои извънредна пресконференция по темата.

От ръководството на клуба искаме да успокоим стотиците деца, които тренират в различните формации на клуба и техните родители, че ДЮШ на клуба ще продължи да функционира нормално.

С нетърпение очакваме младите ни таланти да започнат подготовка за следващите първенства и турнири през сезон 2014/2015.