Официално: Славия се спаси, Черноморец изпадна

галерия:

снимка: Булфото

Отборът на Черноморец официално изпадна в "Б" група, след като днес "акулите" на Димитър Димитров - Херо загубиха гостуването си на Славия в среща от 38-ия кръг на първенството.

Така бургаският тим остава без шансове да задмине Славия на спасителното трето място във втората седмица на "А" група, запазвайки актив от 44 точки на сметката си. Славия е вече с 49, гарантирайки си оцеляването в елита и за следващия сезон.

Така Славия последва Локомотив София и си гарантира оставане в шампионата, докато Бургас официално остана без футбол на ниво "А" група.

От елита вече изпадна и другият тим от крайморския град - Нефтохимик, а днес "шейховете" бяха последвани и от градския си съперник Черноморец.

Единственият гол в срещата падна след шест минути игра, когато Радослав Василев бе точен от дузпа. Галин Иванов бе фаулиран в наказателното поле на Черноморец, а националът Василев бе точен от бялата точка, вкарвайки за крайното 1:0.

Три минути преди това самият Галин Иванов можеше да открие за "белите", но ударът му от близка дистанция срещна горната греда.

Седем минути преди почивката се стигна и до куриозна ситуация на ст. "Славия". Нападателят на гостите Бекое получи шанс да стреля на празна врата от метър-два разстояние, но уцели напречната греда зад стража. Топката обаче се върна в чернокожия стрелец и все пак влезе в мрежата, но след контакт с ръката му. Нападателят първоначално се зарадва на попадението си, преди да разбере, че такова всъщност няма.

В 73' Черноморец направи нов сериозен пропуск пред вратата на Славия. Милчо Ангелов не успя да направи добавка с отбита от Георги Петков топка, оставяйки своя отбор без попадение в двубоя.

Осем минути преди края Радослав Василев оптиа да отбележи втория си гол в мача, но този път българският Меси изпрати топката извън очертанията на вратата.