Италианци поискаха да вземат Нефтохимик

Не убивайте футбола в Бургас
снимка: БТА

Ръководството на Нефтохимик е отказало сътрудничество с италиански футболни мениджъри, които са искали да поемат контрола върху клуба, научи БТА.

Явно на шейховете от Бургас им върви на кандидати от Апенините, след като по-рано през този сезон мениджърът Виторио Мунгай и партньори искаха да поемат контрола върху клуба. Тогава обаче Мунгай и хората около него не предлагаха реален инвеститор, а обявиха, че ще докарат играчи под наем, които да трупат опит, а разходите по тях ще се поемат от клубовете, чиято собственост са.

Последната оферта е била от футболния агент Пепино Тири, който стана печално известен с неуспешната си авантюра в Ботев (Враца). Тири и синът му Луиджи вече имат офис в България и явно търсят начини да влязат във футбола тук. Те са се свързали с изпълнителния директор на Нефтохимик Костадин Джамбазов, който обаче след кратък размисъл и разговори отказал предложението за сътрудничество.

Хората от Апенините така и не обяснили как смятат да осигурят стабилност и финансиране, което предопределило преговорите. Така в момента единствените средства, които постъпват в касата на бургаския клуб са от собственика Николай Филипов и от спонсора Пристанище Бургас, който подписа едногодишен договор за партньорство.

Нефтохимик вече изпадна от А група и в момента ръководството подготвя стратегията за работа през новия сезон в Б група.