5 гола, обрати и бой в дербито на Бургас

снимка: Булфото

Черноморец постигна важна победа и за оцеляването си в А група, и за самочувствие в бургаското дерби. Акулите обърнаха Нефтохимик с 3:2 в мач, който беше оцветен с два червени картона, осем жълти, а в последните секунди играчи на двата отбора се сбиха.

Едва 2500 зрители дойдоха на стадион Лазур за 14-ото бургаско дерби на ниво А група, повечето от които бяха от ултрас-групите. Така след днешния мач Нефтохимик има 7 победи, 3 мача са завършвали наравно, а вече 4 победи са за Черноморец.

Головата разлика е 23-17 за Нефтохимик. След този резултат в битката за оцеляване Локомотив (София) и Славия имат 48 и 46 точки съответно, а акулите събраха 44. Черноморец откри резултата още в 3-ата минута.

Симеон Райков се разписа с чудесен параболичен удар от фаул от 25 метра, при който вратарят на зелените Костадин Георгиев нямаше какво да направи. В 11-ата минута акулите бяха близо до втори гол, но Милен Василев от 5-6 метра не успя да вкара след чудесно центриране на Симеон Райков.

Шейховете обаче отговориха при първата си реална атака. В 24-ата минута юношата Ерай Карадайъ изравни, след като беше изведен сам срещу вратаря Живкович от Михаел Орачев и пусна топката покрай сръбския вратар. Веднага след гола Милен Василев не успя да вкара, а в 29-ата минута от близо не успя да вкара и Милчо Ангелов за Черноморец. Домакините стигнаха до пълен обрат в последната минута на полувремето.

Николай Костов изпълни фаул, а вратарят Живкович се намеси неубедително. Притичалият капитан на Нефтохимик Станислав Жеков довкара топката за 2:1. Черноморец обаче изравни отново във 2-ата минута, но на второто полувреме.

Защитникът Траян Траянов прати топката в мрежата след центриране на Симеон Райков от свободен удар. В 65-ата минута Черноморец направи свой оБрат, като отново Симеон Райков беше точен. Той влезе в центъра на атаката и отклони в мрежата на Динко Георгиев подаването на резервата Фонсека.

Три минути след това попадение домакините останаха с десет души заради втори жълт картон на Михаел Орачев, който влезе остро в краката на Ванчо Траянов. В 74-ата минута Симеон Райков можеше да оформи своя хеттрик, но от 7-8 метра изпрати топката над горната греда, посочва БТА.