Мечтата на Тити - феновете да управляват Левски

снимка: БТА/AP

Един от хората, движещи нещата около честванията за 100-годишнината на Левски - Константин Папазов, даде идея как феновете на клуба могат да влязат в управлението на "сините".

Голяма част от феновете на Левски не искат настоящия собственик Тодор Батков да решава съдбините на вековния клуб, а според Тити Папазов, милионите привърженици на тима могат да имат по-дейно участие в управлението.

"Иска ми се масата от фенове на Левски да участва в управлението на клуба, както е в някои западни държави. Тогава ще имаме и правото да изискваме повече от собствениците. Как може да се получи ли? Ако 500 000 души заделят по десет лева на година, това прави 5 милиона", сметна набързо баскетболният специалист.

"Десет лева на година - това са по 83 стотинки на месец за Левски. Ако феновете наистина обичат Левски, нека покажат, че могат да ги съберат тези 5 милиона. Да отидем при Тодор Батков и да му кажем - ето, искаме да помогнем с тези 5 милиона лева. Адвокати, лекари, наркомани, роми - феновете на Левски са всякакви, защото Левски е най-обичаното нещо. Не трябва да се делим", продължи Папазов в емоционален тон.

"Кажете ми - толкова ли е трудно да вземете телефона и да изпратите един смс. Тоя мръсник Тити Папазов може да ви излъже, ама може и да не ви излъже. Ако случайно помогнете? За да може Левски да се управлява от народа, първо трябва да съберем тези 500 000 души. Колко е един лев? Една закуска е това. Богатите ги има и те сигурно ще дадат, но на мен са ми важни тези 500 000, които ще дадат по един лев за Левски. Този юбилей е нашето воле, но без топка не става. А топката трябва да са онези 42 000, които ще дойдат на стадиона на 23 май", каза още Тити Папазов.

Баскетболният специалист "захапа" и шампиона Лудогорец, който напълни до дупка националния стадион за 1/8-финалния си двубой с Валенсия от Лига Европа.

"Колко от хората тогава бяха фенове на Лудогорец? Ние не сме Лудогорец, ние сме нещо друго. Жалко ще е, ако хората дойдат на стадиона с Лацио, както отидоха на Лудогорец", заключи Папазов.