Ще вкара ли Левски на ЦСКА този път?

снимка: БТА

Левски получава последен шанс днес да разпечата вратата на вечния си съперник ЦСКА през този сезон, след като големите врагове в българския футбол излизат един срещу друг за 6-ти път от 16:00 часа на Националния стадион „Васил Левски“.

Двубоят е последен от програмата на 8-ия плейофен кръг в А група, като и двата отбора загубиха предишните си срещи от първенството - „червените“ отстъпиха с 0:2 на Локомотив в Пловдив, а Литекс превзе „Герена“ след успех с 2:1.

За Елин Топузаков ще бъде трудно да избере титулярна единайсеторка, тъй като от игра отсъстват поради наказания Владимир Гаджев и Станислав Ангелов (Пламен Илиев е контузен), а Орлин Старокин и Рикардо Нунеш тъкмо се възстановиха от травми. Кристовао Рамос изненадващо също попадна в групата за двубоя, въпреки че довчера лекуваше физически проблеми – болки в кръста.

Вероятно Владислав Мисяк отново ще получи доверието на треньора, като той ще бъде единственият юноша на клуба с възможност да се докаже срещу ЦСКА. Ларсен Туре пък също ще бъде на терена, независимо от факта, че разочарова напоследък със синята фланелка.

Стойчо Младенов също има кадрови проблеми – Валентин Илиев е аут до края на сезона, но добрите новини от „червения“ лагер са възстановяването на Омар Косоко, Емил Гъргоров, Тони Силва и Пламен Крачунов.

Мартин Петров може отново да получи роля на лявото крило, както бе срещу Ботев (Пловдив), като не се очакват промени в другите линии на състава.

Великденското дерби между Левски и ЦСКА едва ли ще привлече особен интерес, като има сериозна възможност да бъде поставен антирекорд по посещение. Досега най-малко публика е имало през 2002-ра година също в плейофите на шампионата, когато само 7 хиляди зрители са се стекли на трибуните.