Коко Динев отговори на феновете

снимка: Булфото

Собственикът на Локомотив Пловдив Константин Динев коментира днешната ситуация на "Лаута", която доведе и до прекратяване на голямото дерби с Ботев от 34-ия кръг на "А" група.

Сблъсъкът така и не завърши, след като пет минути преди почивката реферът Георги Кабаков взе решение да прекрати срещата.

Причина за това стана поведението на феновете на Локомотив, които на два пъти засипаха терена с десетки бомбички, едва не ранявайки румънския бранител на "канарите" Сърджан Лукин.

На всички стана ясно, че това е крайна форма на протест към собственика на клуба, който е в открита война с феновете на Локомотив. Повечето от тях вече бойкотират мачовете на любимия си тим и умишлено не идват на стадиона, но днес прекратиха бойкота си, за да го изразят по друг начин.

"Малка част от феновете постигнаха своята цел. Тя полицията не може да се справи с тази група, та аз ли да се справям с тях", коментира Коко Динев след прекратяването на дербито.

Той сподели мнение, че в случая става дума за "20-30 провокатори, които живеят на гърба на Локомотив".

"Това са 20-30 провокатори, които продължават да си живеят на гърба на отбора. Визирам председателя на фенклуба - Велин, който си има кафенце на стадиона и продава артикули. На тях им е най-угодно в клуба да има безредие, докато те си развяват байрака", добави бизнесменът.

"Няма как да търся диалог с тези хора. Смятах, че ще им дойде акъла в главата, но явно това няма как да стане. Отборът върви добре, откакто съм в Локомотив. Построих стадион, а отборът изобщо го нямаше, преди да дойда", каза още Динев.