Тежки санкции очакват Локомотив (Пд)

снимка: Булфото

Длъжностните лица на пловдивското дерби от 34-ия кръг в Нюз 7 А група Стоян Велчев- делегат и Любе Спасов- съдийски наблюдател, показаха пред камерите на ТВ 7 предметите, които бяха хвърлени от трибуните.

Те събраха в метална кофа невзривена бомба от миниум и бронз, остатъци от ракети, от бомбички и фойерверки, както и бетотнни отломки. Мачът получи своя преждевременен край в 41-ата минута при нулево равенство. Двамата заявиха, че всички длъжностни лица- съдийската бригада и представителите на комисиите, както и треньорите на двата отбора, са били единодушни в решението на главния рефер Георги Кабаков да сложи преждевременен край на мача.

"Виждате бомби, павета, камъни, димки. И при такива условия кажете ми къде може да се играе футбол!? Главният съдия още в 4-ата минута спря мача, в 8-ата поднови играта, привържениците бяха предупредени какво може да се случи по радиоуредбата и след като нямаше ефект, в 41-ата минута срещата беше прекратена. За къде повече да вървим напред?! Една бомба се взриви близо до играч на Ботев, слава Богу, че нямаше инцидент и нищо му няма на играча, обясни съдийският наблюдател Любе Спасов, бивш международен съдия.

"Всички бяхме единодушни. При такава обстановка как може да се играе футбол. Свирил съм на почти всички стадиони в Европа, но това надмина всичките ми очаквания. Това не може да продължава повече така. Полицията трябва да вземе мерки, а и може би законодателна намеса няма да бъде излишна, каза още Спасов.

"Всичко това ще бъде описано, подробно ще бъде описано. И комисиите ще се произнесат. При всички случаи няма да са леки последствията. Условията бяха ненормални да се продължава мача и затова единодушно взехме решението срещата да бъде спряна. За мене агитките и на двата отбора дойдоха с една цел- да провокират, и да не завърши тоя мач по никой начин, беше мнението на делегата на БФС Стоян Велчев.

Главният съдия Георги Кабаков пък се свързал по телефона с президента на БФС Борислав Михайлов, за да го запознае със ситуацията. Шефът на централата му дал разрешение да говори пред медиите, съобщи още ТВ 7. Но договор с ФИФА като международен съдия не му позволява да дава изявления.