Сашо Станков обвини полицията за инцидента

снимка: Булфото

Наставникът на Локомотив Пловдив Александър Станков разкритикува полицията, която според него "не си е свършила работата" преди днешното злополучно дерби с Ботев на стадиона в парк "Лаута".

Срещата бе прекратена пет минути преди края при резултат 0:0, след като феновете на домакините обстрелваха за втори път терена с бомбички и различни пиротехники.

"Разочарованието ми е много голямо, защото футболът губи от такива прекратени мачове. Бяхме се настроили да зарадваме публиката. Щяхме да се представим добре и да зарадваме феновете. Имаше предпоставки за това, въпреки тежкия терен. Загуби футболът, празникът се развали", заяви Станков.

"Предпоставките това да се случи бяха много. Полицията не си свърши работата. Преди мач хората и от двете агитки се проверяват. Беше опасно за здравето на футболистите. Съжалявам, че стана така. Разочарованието е голямо. Бях готов за дерби и бях сигурен, че нашият отбор ще се представи добре", добави той.

"Феновете си изразяват своята емоция, но има и други начини за това. Много ми е тежко, защото положихме много труд. Показахме, че можем да се представяме добре. Не знам какви ще бъдат санкциите, но работата ни коства много усилия. Винаги съм оптимист. Треньор съм на Локомотив и моята връзка с отбора не е случайна. Тук почувствах топлина и специално присъствие", каза още Сашо Станков.