ЦСКА подготвя бенефис за Марто Петров?

снимка: Булфото

Ръководството на ЦСКА ще организира бенефис на Мартин Петров, в случай, че легендарното ляво крило реши да спре с футбола, пише "Труд".

Петров, който мина през 31-кратните шампиони преди да направи страхотна кариера в чужбина, все още не е взел решение за бъдещето си, като се очаква това да стане след края на настоящата кампания, в която ЦСКА почти сигурно ще завърши в топ 3 и ще играе в Европа.

Въпреки че все още няма яснота, шефовете в клуба се готвят в случай, че Марто се откаже. Със сигурност те ще организират бенефис, като той ще е срещу някой от бившите отбори на крилото.

Начело на списъка са Атлетико (Мадрид) и Манчестър Сити, но двата варианта изглеждат почти невъзможни. Профилът на "дюшекчиите" се вдигна неимоверно много през последните години и финансовите претенции ще бъдат високи, а това важи с пълна сила и за "гражданите".

Първият вариант все пак е по-вероятен, тъй като Петров беше много популярен сред феновете, а за бенефиса помощ може да окаже и Любослав Пенев. Другите варианти са Еспаньол, Волфсбург, Болтън и Сервет.

Ръководството ще се съобрази най-вече с желанието на Мартин Петров.