Кой е най-популярният отбор в България?

снимка: БТА

Левски е най-популярният отбор в България и заслужава званието "Отбора на Народа". Поне това показва последното проучване, поръчано от УЕФА преди няколко месеца.

Агенция "Рупеком" е провела масова социологическо изследване във всички страни членки на футболната организация, като България също е била част от изследването. Анкетираните са отговаряли на въпроса "кой е любимият ви отбор".

Резултатите са показали, че най-популярният отбор в нашата родина е Левски, който е събрал цели 31% от вота на българина. За съжаление обаче, не са предоставени данните за останалите отбори във футбола ни.

Това нарежда вековният тим на 6-о място в тази класация, като изостава само от Бенфика (47% в Португалия), Стяуа (45% в Румъния), Галатасарай (37% в Турция) и Реал Мадрид и Барселона, които имат равни проценти в Испания - по 33.

Плашещата за България статистика е, че едва 15% от българите следят футбола у нас, докато останалите не проявяват сериозен интерес. Това поставя нашата страна на дъното по този показател.

Друг интересен факт е, че в Словения, Словакия, Полша, Унгария, Македония, Израел, Швейцария, Казахстан и Финландия любимият отбор не е местен, а е Барселона.