Сашо Станков: Хвърляме всичко срещу Ботев

снимка: lokomotivpd.com

Треньорът на Локомотив (Пловдив)Александър Станков даде обширна пресконференция за медиите преди утрешното пловдивско дерби срещу Ботев. Битката за честта на града започва в 16.15 часа на "Лаута".

Станков говори и за миналия мач в турнира за купата на България срещу Лудогорец (Разград).

"Искам първо да се отклоня малко от темата и да кажа няколко думи за двубоя ни с Лудогорец за Купата на България. Ние не сме загубили шансове въпреки загубата с 0:2. Има и втори мач, нека това не се забравя. Аз съм човек, който се бори до край, така че ще преследваме нашите шансове до дупка. Бях умерен директно след завършването на двубоя. Но след като изгледах видеозапис от срещата, видях, че нашият отбор бе ощетен, и то тежко ощетен. Говоря за дузпата, която бе отсъдена в полза на Лудогорец при 1:0. Абсолютно никаква дузпа. Не е необходимо на отбор като Лудогорец да се помага така. Ристосков ни ощети тежко. Рядко си позволявам да говоря за съдийските грешки и рядко си позволявам да се оправдавам, но това, което видях, го коментирам пред вас - абсолютно никаква дузпа", заяви Станков.

Той призна, че Хамед Намуши едва ли ще играе срещу "жълто-черните" в събота.

"Колкото до мача с Ботев - много добре знаем какъв е зарядът на дербито. Мисля, че момчетата много добре го разбират. Имаме няколко проблеми по отношение на контузени играчи. Предполагам, че Намуши няма да може да вземе участие, тъй като получи контузия в Разград".

"Независимо от натрупаната умора в последните срещи, това няма да има никакво значение за този мач. Това дерби е въпрос на психика, настройка и чест, така че не се съмнявам във футболистите и всички ще бъдем заедно в този двубой. Надявам се момчетата да покажат една мъжка себеотрицателна игра като тази, която показаха в последните няколко срещи и още по-хубаво ще бъде, ако се поздравим с успеха".

"Няма да имаме едно на ум за мача с Лудогорец. Независимо кои висят с картони и кои не висят - хвърляме всички сили в мача с Ботев. Нямаме нито идеята, нито възможностите, да правим някакви сметки. Излизаме с всичко най-добро срещу Ботев. За купата ще мислим след мача утре. Декларацията на феновете ме радва. Надявам се, че всички наши фенове ще подкрепят отбора. Те чувстват кога са важните моменти за нашия отбор. Те са ни важни за този двубой, мога само да се радвам. Отборът се чувства окрилен. Нека покажем, че сме обединени въпреки проблемите, които има", каза още Станков.