Потвърдено: Георги Терзиев пропуска реванша с Локо (Пд)

снимка: БТА/AP

Защитникът на Лудогорец Георги Терзиев ще отсъства от терените най-малко пет дни, след като се оказа, че има мускулно разтежение отзад на бедрото.

Талантливият бранител напусна терена още в самото начало на мача с Локомотив (Пловдив) за Купата на страната, след като почувства пареща болка в крака.

Вчера му беше направен ядрено-магнитен резонанс във Варна, където беше установено разтежението. Така той ще почива няколко дни, през което време ще премине и терапия. Най-вероятно защитникът ще липсва за реванша за купата на страната в сряда, но може да бъде възстановен за визитата на Литекс на 27-и април.

Отсъствието му ще увеличи проблемите в защитата пред старши треньора Стойчо Стоев, който не може да разчита на контузения Александър Барт, за когото сезонът свърши. Ще липсва и резервата Александър Александров, който пък получи червен картон в турнирния мач и е наказан.

Самият Терзиев пък днес навършва 22 години. Той пристигна през лятото от Черноморец и има натрупани 15 мача за шампионите- 9 в първенството и по 3 в евротурнирите и за купата на България.