Гаджев: По-добре да градим нов отбор, отколкото Европа

снимка: Булфото

Полузащитникът на Левски Владимир Гаджев получи днес наградата си за футболист на месец март. Той сподели, че по-добре Левски да се съсредоточи върху изграждането на нов отбор отколкото да се излага в Европа. Също така Гаджев говори и за предстоящото Вечно дерби.

„Много благодаря за наградата. За мен е чест да бъдат тук,“ заяви Гаджев, който отговори на въпросите за предстоящото вечно дерби с ЦСКА в понеделник 21 април.

"Може да се каже, че това е последният ни шанс. Очаквам двата отбора да играят и да мислят само за победа, а не както последните мачове когато Левски и ЦСКА се страхуваха да не загубят. За мен е много неприятно и много съжалявам, че няма да мога да играя,“ каза още Гаджев.

„Искам да апелирам към хората за това Вечното дерби да се превърне в един празник навръх християнския празник Великден. За нас мачът с ЦСКА е много важен защото ще ни осмисли сезона."

Гаджев смята, че дори и да не е получил картона срещу Лудогорец е щял да получи такъв срещу Литекс.

„Според мен ако не бях получил картон срещу Лудогорец щях да получа такъв срещу Литекс и пак нямаше да играя с ЦСКА. Всички сте гледали мачовете. Левски в момента не е водещ отбор и всички искат да ни мачкат отвсякъде,“ заяви Гаджев.

Гаджев даде своето мнение дали Левски трябва да играе в Европа след като наскоро бъдещия директор Георги Иванов - Гонзо обяви, че е по-добре „сините“ да не играят в евротурнирите.

"Малко съм раздвоен. Няма много време и Левски няма да е кой знае колко по-силен. Новите треньори няма да имат много време за работа. От друга страна е срамно на 100-годишнината да нямаме мачове в Европа. Това обаче може да ни даде шанс да изградим силен тим, който да се представя добре в България и чужбина. По-важно е първо да се изгради отбор и тогава да се мисли за Европа,“ завърши Гаджев.