Неймар с впечатляваща голова мощ за Бразилия

снимка: БТА/AP

Бразилия постигна разгромен успех с 4:0 при гостуването си на Турция в приятелска среща, като голямата звезда на "Селесао" Неймар заби поредни два гола на сметката си за националния тим.

Така нападателят на Барселона има отбелязани вече 42 гола в едва 59 изиграни мача за Бразилия, което на този етап го нарежда и на пето място във вечната голмайсторска листа на петкратните световни шампиони.

В Истанбул Неймар ознаменува и своя общо десети мач за Бразилия, в който техничарят бележи поне два гола на сметката си за своята родина.

През октомври Неймар реализира всичките четири попадения за разгрома с 4:0 над Япония в друга контрола, а през септември донесе и успеха на "Селесао" с 1:0 над Колумбия в повторение на 1/4-финала от Световното първенство.

Със своите 42 гола Неймар е на пета позиция в голмайсторската листа на Бразилия, като засега юношата на Сантос има средно 0.71 гола на двубой.

Лидер в класацията е Краля на футбола Пеле със 77 гола в 92 мача, като именно той е и с най-добър коефициент от голове средно на мач - 0.84.

Феномена Роналдо следва на второто място с 62 гола от 98 мача (0.63 средно на двубой), докато на трета позиция е Ромарио с 55 попадения в 70 срещи или 0.79 средно на мач.

На четвърта позиция е друга голяма легенда на Бразилия - Зико, който приключи кариерата си с 48 попадения в 71 двубоя или 0.67 гола средно на сблъсък. Именно Зико вероятно ще бъде и следващият футболист, който ще отстъпи мястото си на настъпващия Неймар в голмайсторската листа на "кариоките".