Уругвай ще играе на печелен от България турнир в Азия

снимка: БТА/AP

Националният отбор на Уругвай ще изиграе приятелски срещи с Япония и Южна Корея по време на азиатското си турне през септември, съобщиха от футболната федерация на страната.

Възпитаниците на Оскар Табарес ще срещнат Япония в мач от "Кирин Къп" на 5 септември в Сапоро, а четири дни по-късно ще играят с Република Корея в Сеул.

Тимът ще бъде без голямата си звезда Луис Суарес, който беше наказан за четири месеца, след като ухапа италианския защитник Джорджо Киелини по време на Мондиал 2014 през юни.

Част от наказанието на нападателя е девет мача за националния отбор на Уругвай, първите два от които ще са срещу Япония и Южна Корея.

Уругвай ще се опита да спечели "Кирин Къп" - нещо, което през миналата година направи националният отбор на България. Тогава момчетата на Любослав Пенев надделяха над домакините от Япония с 2:0.

Sporta.bg припомня, че "лъвовете" имат още едно участие на "Кирин Къп". През 2006 година воденият от Христо Стоичков отбор бие "самураите" с 2:1, но след това България допуска тежко поражение от Шотландия (5:1) в мача за титлата.