Ще вземе ли Ван Гаал някои холандски национали в Юнайтед?

галерия:

снимка: БТА/AP

Новият мениджър на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал вече подсили състава си с левия защитник Люк Шоу и халфа Андер Ерера. Отборът бе напуснат от Неманя Видич и Рио Фърдинанд, а техни заместници все още не са привлечени. За момента централните защитници в тима са Джони Евънс, Крис Смолинг и Фил Джоунс, но е необходим още някой, който да засили конкуренцията и качеството в състава.

Юнайтед най-вероятно ще продаде Патрис Евра, а след оттеглянето на Райън Гигс никой не би се разсърдил, ако бъдат закупени и нови флангови футболисти. Особено когато при "червените дяволи" се подвизават издънки като Ашли Йънг и Луис Нани. 

Успешното представяне на Холандия на Мондиал 2014, както и привързаността на ван Гаал към подопечните си в националния отбор, може да доведе някои от холандските национали на "Олд Трафорд".

Стефан Де Врай е първият от вариантите. Бранителят на Фейенорд е само на 22 години и е твърд титуляр както за клуба си, така и в представителния отбор на страната. Отличава се с добрата си концентрация и единоборства, което бе в основата на страхотното му представяне на Световното първенство. Крехката му възраст и чудесните игри на Мондиала, заедно с неговия талант, могат да накарат Фейенорд да поиска солидна сума за него.

Бруно Мартинс Инди е още един от защитниците на Фейенорд, който направи отлично Световно. Също като колегата си Де Врай той е на 22 години и притежава страхотни качества. Цветнокожият футболист има солиден ръст от 1.85 и се справя добре с персоналната опека на противниковите нападатели. Не е изключен негов трансфер в някое от водещите европейски първенства.

Дейли Блинд е поливалентен бранител на Аякс. Той влезе в светлината на прожекторите със страхотните си пасове към Робин ван Перси и Ариен Робен при два от головете на "лалетата" срещу Испания в груповата фаза на Мондиала. Синът на Дани Блинд е научил много неща от своя легендарен баща и умее да играе в центъра на отбраната, въпреки че в Бразилия се справи добре и като ляв защитник. В Юнайтед би могъл да бъде алтернатива на Люк Шоу или на някой от централните бранители.

4100410

Ариен Робен, вече на 30, е една от звездите на световния футбол и един от най-добрите футболисти на изминалия Мондиал в Бразилия (ако не и най-добрият). Познат е на всички с феноменалната си скорост, техника и дрибъл, а в последните години прибави към това и много на брой страхотни голове. Въпреки преклонната му възраст за флангови играч, цената му остава доста висока, но това едва ли е основният проблем за евентуалното му привличане в Манчестът Юнайтед. Много по-вероятно е Робен просто да откаже да напусне европейски колос, какъвто е Байерн Мюнхен, тъй като това би означавало да не участва в Шампионската лига, ако заиграе под ръководството на ван Гаал от есента.

Последната от проектопокупките на "червените дяволи" е Мемфис Депай, който понастоящем се подвизава в холандския ПСВ Айндховен. Депай е само на 20 и беше сред номинираните за най-добър млад играч на шампионата в Бразилия, но в крайна сметка наградата отиде при Пол Погба. Младокът притежава страхотна бързина и техника, играе на левия фланг и обича да пробива към центъра и да стреля от дистанция. Той отбеляза два гола в груповата фаза на Мондиала, влизайки като резерва, и със сигурност името му ще се споменава все по-често в бъдеще.