Холандия приключва със загуба Мондиалите....

снимка: БТА/AP

Феновете на холандския национален отбор имат всички основания да се надяват на победа в мача за 3-тото място на Световното първенство 2014 срещу домакина Бразилия, ако се съди по полуфиналната битка на „селесао“ с Германия.

Ако погледнем последните 9 участия на „лалетата“ на Мондиали обаче, ще стане ясно, че те са ги завършвали със загуба, което не е обнадеждаващ факт. Възпитаниците на Луис ван Гаал ще се стремят да заличат негативната тенденция от предишните представяния на световни футболни финали.

Технически полуфиналът на Холандия с Аржентина завърши наравно 0:0, което означава, че Ариен Робен и компания все още са непобедени на Световното по футбол в Бразилия. Коста Рика и финалистите Германия и Аржентина също са непобедени, но „лалетата“ никога не са завършвали кампания в шампионат на планетата без поне едно поражение.

Любопитно е дали срещу Холандия Жулио Сезар ще направи силен мач, защото в последните три двубоя на „лалетата“ на Мондиал 2014 вратарите на противниковите отбори са печелили анкетата на ФИФА за „играч на мача“.