Неймар с трогателно видео обръщение към бразилския народ

снимка: БТА/AP

Голямата звезда на Бразилия Неймар благодари на феновете и играчите за подкрепата, след като получи контузия на гърба и отпадна от състава на домакините за Мондиал 2014.

Той отправи емоционално видео обръщение към бразилците, което бе публикувано на сайта на Бразилската футболна федерация.

Голмайсторът на "Селесао" бе ударен с коляно от колумбийския бранител Хуан Сунига в четвъртфинала между двата отбора, а медицинските прегледи показаха счупване на трети гръбначен прешлен, което налага възстановяване от няколко седмици.

22-годишният нападател на Барселона бе откаран с хеликоптер в Гуаруха, където ще прекара първата част от възстановяването си заедно със своето семейство. Той се е сбогувал със съотборниците си в базата на националния отбор в Рио де Жанейро и им е пожелал успех в полуфинала срещу Германия.

В своето обръщение Неймар казва, че Бразилия може все още да спечели своята шеста световна титла, дори и без него:

"Здравейте бразилци - играчи, треньори и фенове, това е много тежък момент за мен. Думите няма да успеят да опишат това, което се случва в ума и сърцето ми.

Искам да кажа, че се надявам да се върна възможно най-скоро. Бих искал да благодаря на всички за подкрепата и обичта в съобщенията, които изпратихте до мен.

Аз бях лишен от мечтата си да играя на финал на световно първенство. Но ми остава още една мечта - да стана световен шампион.

Има два мача и аз вярвам, че моите съотборници ще направят всичко по силите им, за да се вдигнат този трофей. Тогава всички ние, целият бразилски народ, ще празнуваме титлата. Благодаря на всички ви!"