Камерунската федерация ще резследва националния отбор за "черно тото"

снимка: БТА/AP

Националният отбор по футбол на Камерун може би е уредил мачовете си от Световното първенство в Бразилия.

Тези обвинения бяха отправени от осъден за такова престъпление измамник от Сингапур. Той заяви, че отговорни за тази измама са „седем гнили ябълки“ сред националите на африканската държава.

В изявление на официалния сайт на Камерунската футболна федерация ФЕКАФУТ беше съобщено, че Етичната комисия на футболната федерация на Камерун ще разследва съмненията за уговорени мачове на националния отбор от груповата фаза на Световното първенство в Бразилия.

„Скорошните обвинения в измама по време на трите мача на Камерун от груповата фаза на Световното първенство в Бразилия, особено Камерун – Хърватия, както и „наличието на седем гнили ябълки“, не съвпадат с принципите, проповядвани от нашата администрация“, заявиха от федерацията.

„Ние ще направим всичко възможно да разрешим този проблем в най-кратки срокове. Искаме да заявим, че за 55 години съществуване ФЕКАФУТ никога не е била санкционирана, не е участвала и дори не е била свързвана с уговаряне на мачове или каквато и да била друга измама“, се казва още в съобщението, подписано от президента на Комисията по нормализация на ФЕКАФУТ Джоузеф Овона.

Камерунските национали попаднаха в полезрението на ФИФА след неадекватното поведение на някои от футболистите по време на загубата от Хърватия с 0:4.

Тогава Алекс Сонг си изкара глупав червен картон за удар без топка по Марио Манджукич, а съотборниците Беноа Асу-Екото и Бенджамин Муканджо почти се сбиха помежду си.

Това странно поведение на футболистите бе признато и от треньора на африканците Фолкер Финке след мача, който заяви пред френското издание L'Equipe, че някои от играчите му са се държали „много лошо“.