Германците доволни от класирането

снимка: БТА/AP

В лагера на Германия не скриха задоволството си от класирането на тима за четвъртфиналите на Световното първенство по футбол.

Снощи Бундестима надви Алжир с 2:1 след продължения и ще срещне Франция в следващата фаза.

"Много сме щастливи, че преминаваме в следващия кръг. Постарахме се да запазим спокойствие по време на мача. Имахме доста положения през второто полувреме. Бяхме длъжни да решим изхода от срещата в редовното време, но не успяхме да се възползваме от шансовете си", заяви капитанът Филип Лам.

"Аз съм в добра форма и затова успя да отбележа гол. Ние искахме веднага да поемем инициативата. В крайна сметка създадохме много шансове за гол, но не успяхме да реализираме.

Сега трябва да се възстановим и да се подготвим за мача с Франция. Бихме искали този мач да се развие по съвсем различен начин. Но Алжир игра много добре. Без значение как, най-важното е, че сме на четвъртфиналите. Имах малко късмет при гола. Срещу Франция трябва да покажем различна игра", добави Андре Шюрле.

"Запазихме вратата си суха в продължение на 90 минути. Аз не променям своята игра. Често играя така за Байерн и за националния отбор. Мокрият терен го позволява", каза стражът Мануел Нойер.