В Испания изпратиха "Ла Роха" противоречиво

снимка: БТА/AP

Световният шампион Испания победи с 3:0 Австралия и напуска Световното първенство 2014 достойно, пишат медиите в страната.

"Ла Фурия" отпадна още след втория си мач в група В на Световното по футбол, когато загуби от Чили с 0:2.

"Всички се страхувахме от третата загуба и от това да завършим последни в групата. Ще напуснем Бразилия с малко гордост", коментира Радио Марка.

"Футболистите показаха чест и достойнство. Мачът не беше лесен", заяви бившият селекционер на испанския национален отбор Хосе Антонио Камачо заяви по ТелеСинко.

Камачо се изказа ласкаво за Андрес Иниеста, който беше основен двигател в халфовата линия на Испания, и за Давид Вия, вкарал гол в последния си двубой с екипа на отбора. Вия, Шави и Шаби Алондо слагат край на кариерите си в националния отбор.

Голмайсторът Вия напусна терена, облян в сълзи. Треньорът Висенте дел Боске все още не знае дали ще напусне поста си сега, или може да остане до края на договора си до 2016 година.

"Вечерта в понеделник може да окуражи Дел Боске да остане, защото отново имаше дух и ентусиазъм във футболистите", коментира Кадена СЕР.

"Една евентуална трета загуба би била нещо ужасно. Никога актуален световен шампион не е губил всичките си три мача от груповата фаза. Най-хубавото е, че това не се случи сега", беше коментарът на Кадена КОПЕ.

Победата на Испания беше на заглавната страница на всеки вестник. ABC написа:

"Благодарим на Испания. Довиждане, което носи достойнство." Ел Паис излезе със заглавие "Испания казва довиждане с горчива победа".

Ел Периодико нарече представянето на испанците на Мондиал 2014 "Край на цяла една епоха", докато АС изрази оптимизъм - "Ще се завърнем!"

Заглавието на Марка е "Да започнем отново - достойно сбогуване."

Само седем милиона испанци са гледали мача между Испания и Австралия вчера. Два пъти и половина повече са били регистрирани телевизионни зрители в предишните двубои на "Ла Роха" от група В на Мондиал 2014 срещу Холандия и Чили.