Един Джеко провалил Босна на Световното първенство

снимка: БТА/AP

Босна и Херцеговина се превърна в едно от големите разочарования на Световно първенство 2014, след като балканският тим беше със статута на фаворит в група F (Аржентина, Нигерия, Иран), но отборът записа две поредни загуби и се прости с надеждата да излезе от груповата фаза при дебюта си на шампионата на планетата.

Без съмнение, реферът О'Лиъри е с главна вина за загубата на тима от Нигерия вчера, отменяйки гол на Един Джеко при резултат 0:0. "Супер орлите" впоследствие спечелиха минимално с 1:0.

Именно нападателят на Манчестър Сити се оказа с ключова "заслуга" за отпадането на тим, след като в последните минути на двубоя пропусна на няколко пъти да изравни, а в двата мача в турнира се отчете с цели 9 удара, довели до нито един гол.

По този начин Джеко се оказа най-яловият играч на Световното първенство след първите два кръга, въпреки че остават да се изиграят два мача, а Кристиано Роналдо може да го задмине, при положение че не отбележи довечера срещу САЩ.

Пропуските се оказаха големият проблем пред Босна и Херцеговина, тъй като Миралем Пянич успя в два мача да създаде 10 голови положения за своите съотборници, но те така и не се възползваха (освен Ибишевич за гола при загубата с 1:2 от Аржентина).