Сколари: Това е нашето световно първенство

снимка: БТА/AP

Селекционерът на Бразилия Луиш Фелипе Сколари бе пределно ясен на пресконференцията си преди мача на откриването на Мондиал 2014 с Хърватия.

Наставникът, извел “Селесао” до петата им световна титла през 2002 г., изрази мнението на цялата нация с думите: “Това е нашето световно първенство”.

Домакинът излиза срещу “шахматистите” на “Арена Сао Пауло” от 23:00 часа българско време днес, а официалното откриване на Световното в Бразилия започва два часа по-рано.

“Искам да кажа на всички бразилци, че моментът настъпи. Това е нашето световно първенство”, бяха първите думи на Големия Фил.

“Имаме да преодолеем седем стъпала. Трябва да ги изкачим всичките, но като за начало трябва да започнем с първото стъпало.

Не можем да ги прескочим и седемте наведнъж. Първото е срещу Хърватия утре. След това ще останат още шест препятствия, през които трябва да минем, ако искаме да спечелим световната титла”, обясни Сколари.

Голямата звезда на “Селесао” Неймар също бе на срещата с медиите. Той сподели мнението на треньора си, че времето за шести триумф на Бразилия е дошло.

“Надявам се, че ще помогна на Бразилия по най-добрия възможен начин, за да сбъднем мечтата на футболистите и всички бразилци, която е да спечелим титлата”, каза звездата на Барселона.