Сколари наясно със състава за Мондиала

Сколари преценява за Мондиала
снимка: БТА/AP

Бразилският национален селекционер Луис Фелипе Сколари призна, че е наясно с групата от 23 футболисти за предстоящото Световно първенство по футбол, на което страната е домакин.

Той обяви, че Тиаго Силва, Давид Луис, Жулио Сесар и Фред ще бъдат четиримата капитани на 5-кратните шампиони.

"Нямам съмнения относно групата, но ще трябва да изчакам края на първенствата в Европа. Никога не знаеш какво може да се случи. Все още не съм уведомил избраниците ми, но дори и Карлос Парейра не ги знае. Така няма да бъде запазена дискретност.

Ако двама души знаят информация, то тя вече не е тайна, дори и единият от тях да бъде моята съпруга. Мога да кажа само това, че няма да има изненади. Ако съставите собствен списък, най-вероятно ще уцелите 22 от имената", каза Сколари в университета в Сао Пауло, където присъства на конференция на тема психология и футбол.

Сколари говори също на тема Шампионска лига, макар там да изненада бразилските журналисти. Въпреки че в състава на Челси играят Оскар, Давид Луис, Рамирес и Вилян, той ще подкрепя Атлетико Мадрид.

Все пак трябва да бъде отчетен фактът, че бразилските национали ще бъдат по-свежи за Световното по футбол, ако не играят във финалния мач в Лисабон.