Слабак изхвърли Бербатов и Монако на полуфинал

снимка: asm-fc.com

Монако и Димитър Бербатов се простиха с шансовете си да спечелят Купата на Франция, след като отпаднаха на полуфиналите от закъсалия в Лига 1 тим на Гингам след поражение с 1:3.

Българският нападател изигра добър мач и вкара попадение за своя тим, но неприятната новина е, че напусна контузен в 66-а минута.

Иначе Гингам излезе напред в резултата още в 6-а минута с попадение на Ятабаре, а Бербатов изравни половин час по-късно. Редовното полувреме завърши при 1:1 и се стигна до продължение, където домакините вкараха два безответни гола чрез Атик в 112-а минута и Ятабаре в 117-а и стигнаха финала, където ще срещнат тима на Рен.

Българският нападател на Монако Димитър Бербатов започна на върха на атаката на Монако, където компания му правеше Валер Жермен. В задни позиции действаха Жоао Мутиньо и Жереми Тулалан, а най-голямо впечатление направи фактът, че на вратата застана Серхио Ромеро, вместо обичайният титуляр Даниел Субашич. Двуоят пропуснаха Лукас Окампос и Лайвин Курзава.

Домакините не можеха да разчитат на своя капитан Лионел Матис, но в игра се завърнаха Джонатан Мартинс Перейра и Мустафа Диало.

Гингам започна мача по-добре и съвсем логично поведе след само шест минути игра. Автор на гола в 7-а минута стана Мустафа Ятабаре. Той се възползва от едно центриране отляво след фаул и изпревари вратаря на Монако Серхио Ромеро, за да открие резултата. Грешката в защита пък бе дело на Рикардо Карвальо, който изпусна нападателя на домакините и му позволи да реализира.

Голът подейства добре на домакините, които определено бяха по-класният състав в началото на срещата, като Кристоф Манда пропусна да удвои аванса им преди да са изтекли 20 минути от двубоя. Монако успя да изравни играта към средата на полувремето, а „монегаските“ пропуснаха няколко възможности за гол преди резултата да бъде изравнен от Димитър Бербатов.

В 36-а минута Фабиньо проби по дясното крило и прати топката по земя в наказателното поле, където българина бе оставен непокрит и с удар от няколко метра не се притесни да накаже домакините, въпреки опита за намеса на техен бранител.

В началото на второто полувреме бретонците отново бяха по-добрият тим в началото на второто полувреме. Въпреки няколкото опасни положения пред Ромеро, „монегаските“ усяха да запазят равенството, но неприятната новина за тях дойде в 66-а минута, когато Димитър Бербатов получи контузия и бе заменен.

До края на редовното време не падна нов гол, а по-добрият отбор бе този на Гингам. В 85-а минута феновете на Монако изтръпнаха, тъй като Ладислас Ладуниама бе оставен да стреля от добра позиция, но Серхио Ромеро успя да отклони топката в напречната греда.

Така се стигна до продължения, в които отборът на Гингам стигна до две попадения. Двубоят отиваше към изпълнение на дузпи, но в 112-а минута резервата Фатих Атик се оказа непокрит в наказателното поле и засече центриране отдясно. Ромеро успя да отклони топката, но не и достатъчно, за да предотврати гола и ситуацията за Монако стана сложна.

Гостите се хвърлиха в опит да стигнат до безценен втори гол и бяха наказани при една противникова контраатака. В 117-а минута Тибо Жирес намери по отличен начин автора на първия гол Ятабаре и той се разписа за 3:1, класирайки тима си на финал.