Истерия в Мадрид: Празненствата с Купата продължиха до сутринта

галерия:

снимка: marca.com

Големите празненства в Мадрид започнаха веднага след финала за Купата на Краля. Реал Мадрид триумфира с трофея след победа над Барселона с 2:1 във финала на „Местая“.

Така сушата от един сезон без трофей за „белия балет“ бе прекъсната.

Двубоят се игра на стадиона във Валенсия, като футболистите бяха на седмото небе след взимането на трофея.

След радостта на стадиона обаче отбора се прибра в Мадрид, където ги очакваха хиляди привърженици по обичайните места в града.

Отборът и треньорския щаб пропътува 300 километра веднага след финала, за да покаже на своите фенове дългоочаквания трофей.

4080478

Ръководството беше наело специален автобус, с който да направи обиколка с трофея. Най-много фенове имаше на площада „Сибелес“, традицинният дом на феновете, където бе инсталиран огромен екран заради финала.

Автобусът с Купата направи три обиколки на фонтата в центъра на площада преди да спре и да започнат снимките с фенове и трофеи.

4080476

Пресата в Испания съобщава, че 170 полицаи са наблюдавали реда около площада. Само 16 човека са пострадали леко от празненствата.

Някои по-паметливи от вас сигурно си спомнят как преди три години по време на обиколката с трофея пак за Купата на Краля, Серхио Рамос изпусна Купата и тя бе прегазена от автобуса, и се наложи да се правил бързо реплика .