Анчелоти: Липсата на Роналдо ни мотивира да играем по-силно

снимка: БТА/AP

Италианският специалист начело на Реал Мадрид Карло Анчелоти заяви, че неговите футболисти са се мотивирали повече от липсата на голямата звезда Кристиано Роналдо във финала за Купата на Краля. 

„Белия балет“ изтръгна победата с 2:1 над Барселона след късен гол на Гарет Бейл, който впечатли с индивидуалната си игра за гола.Роналдо има контузия, която го лиши от участие във финала. Анчелото похвали Гарет Бейл за страхотния гол.

„Заслужавахме титлата. Пресирахме съперниците си и успяхме да вземем предимство на контраатака. Играхме добре и всички работиха много здраво, затова ги поздравявам всички,“ заяви щастливия Анчелоти след мача.

„Липсата на Кристиано ни мотивира още повече. Това ги накара да работят повече и те го направиха. Барселона се опита, но ние знаехме как да реагираме. Трябваше да сме по-компактни и го направихме. Ще използваме тази сила за другите два турнира, в които участваме."

Реал има тежката задача да се изправи срещу Байерн Мюнхен в полуфиналите на Шампионската лига и се състезава с Атлетико за титлата в Испания, като изостава с три точки, пет кръга преди края.

В Барселона пък надеждите за добър сезон като, че ли се изпариха след отпадането от Шампионската лига, финала за Купата на Краля и изоставането с 4 точки от Атлетико (М)>

„Има още мачове и колелото се върти. Барселона изигра добър мач въпреки всичко. Сигурен съм, че ще се борят докрай за титлата в Испания.

Бейл изигра наистина страхотен мач и отбеляза най-важния си гол в кариерата. Но всички се представиха страхотно,“ каза още веднъж Анчелоти.