Оранжев Реал Мадрид взе аванс в Каталуния

галерия:

снимка: БТА/AP

Миналогодишният финалист Реал Мадрид направи крачка към 1/2-финалите на Купата на Краля, след като тази вечер воденият от Карло Анчелоти състав спечели с 1:0 гостуването на Еспаньол на "Корнея-Ел Прат" в Барселона.

Единственият гол в срещата реализира Карим Бензема след 25 минути игра, като френският национал се разписа след асистенция на Гарет Бейл. Така "кралския клуб" на практика повтори и успеха си от Примера Дивисион, дошъл именно с такъв резултат на същия стадион. "Белите" до голяма степен и улесниха реванша на собствения "Сантяго Бернабеу" в Мадрид.

Карло Анчелоти не се посвени да заложи на Кристиано Роналдо, Гарет Бейл, Карим Бензема и Анхел Ди Мария сред титулярите, ясно подсказвайки, че гледа сериозно на днешния сблъсък. Лука Модрич и Асиер Ияраменди започнаха в средната линия, докато Серхио Рамос, Пепе, Алваро Арбелоа и Марсело стартираха пред капитана Икер Касияс в защита.

Еспаньол разчиташе на ветерана Серхио Гарсия и Луис Пици в предни позиции, но "папагалчетата" така и не стигнаха до гол, въпреки, че шансове за това имаше.

Още в 4' Кристиано загатна, че и тази вечер ще търси дежурния си гол. Португалецът стреля към вратата, но пращайки топката покрай гредата. В 18' пък каталунците осъществиха непростим пропуск. Серхио Гарсия се отличи с добра изява и намери Пици на чиста позиция, но португалецът не успя да уцели вратата.

4059500

В 21' Роналдо бе споходен от малшанс. Кавалерът на Златната топка овладя добре кълбото, обърна и се и стреля, но нацелвайки една от гредите зад Кико Касия. В 25' обаче късметът обърна гръб на домакините. Карим Бензема реагира най-бързо в наказателното поле на Еспаньол и оползотвори асистенция на Бейл, вкарвайки за 0:1.

Десет минути преди почивката Кристиано отново не успя с изстрела си, а минута по-късно Бензема също пропусна след двойно подаване с Гарет Бейл.

4059501

През втората част играта на "Корнея-Ел Прат" стана още по-отворена, като и двата отбора имаха отлични шансове за още попадения. В 53' удар на Серхио Гарсия бе близо до целта, а в 57' Бензема не бе точен с глава.

Между 62' и 64' Алваро Арбелоа можеше на два пъти да отбележи, но десният бек не показа възможности на голмайстор. Малко след това Карим Бензема си навлече гнева на Роналдо, предпочитайки да стреля, вместо да подаде на "седмицата" на чиста позиция.

Шест минути преди края капитанът на гостите Икер Касияс отново припомни за страхотната си класа. Резервата Кордоба бе изведен очи в очи с вратаря на "белите", но Сан Икер спечели дуела с колумбиеца и запази вратата си суха.

В самия край се стигна до инфарктно меле в пеналтерията на Реал Мадрид, което обаче също не доведе до изравнително попадение.


ESPANYOL - REAL (M) 0-1, Benzema, 21.04.by dm_525b2245553f8