Ботев остави частица надежда за Локо (Сф)

галерия:

снимка: Булфото

Ботев (Пловдив) взе комфортен аванс срещу Локомотив (София) преди реванша от полуфиналите в турнира за Купата на България, след като срази с 3:1 „железничарите“ в базата си в кв. „Коматево“.

Феребори Доре откри резултата в края на първото полувреме, а Луиш Педро увеличи аванса на домакините в 72-ата минута. Капитанът на гостите Александър Бранеков си отбеляза злощастен автогол в 84-ата минута, а в 87-ата Иво Иванов върна интригата за реванша. След като реализира първото попадение, точен изстрел в мрежата на Доре бе неправилно отменен заради несъществуваща засада.

Така възпитаниците на Станимир Стоилов за първи път допускат гол в домакинствата си от турнира за Купата на България. За да стигнат полуфинала, „жълто-черните“ смазаха с общо 9:0 Нефтохимик, елиминираха Черно море с 1:0 и надвиха Левски след 3:3 (1:3 на „Герена“ и 2:0 в „Коматево“).

4080318

Локомотив (Сф) ще трябва да се надява отново да подчини Ботев на стадиона си в столичния квартал „Надежда“, след като на 20-ти октомври в А група „железничарите“ спечелиха с 3:2, но сега такъв успех няма да им бъде достатъчен.

4080316

Този сезон за последно финалистът за Купата на България ще получи право да играе в евротурнирите, ако шампионът вдигне и втория по значимост трофей у нас. Другият полуфинал противопоставя Лудогорец и Локомотив (Пловдив) в поторение на финала от 2012-та година.

4080320В 38-ата минута Вандер Виейра намери Юнес Хамза на дъгата на наказателното поле, а тунизиецът пусна хитро кълбото в пеналтерията за Доре, който с мощен изстрел не остави никакви шансове на Божидар Митрев – 1:0.

60 секунди по-късно Доре отново прати топката в мрежата, но попадението му бе отменено неправилно заради несъществуваща засада. Все пак, в 72-ата минута домакините стигнаха до заслужен втори гол, благодарение на Педро.

Йордан Минев и Педро си размениха отлични подавания и последният с премерен удар матира Митрев за 2:0. „Канарчетата“ не спряха натиска си и в 84-ата минута центриране отдясно на Хамза бе засечено ефектно от Бранеков в собствената му врата за 3:0.

Великолепна солова акция на Иво Иванов през центъра на заспалата защита на Ботев завърши с точен удар по земята, който изненада Адам Стаховяк – 3:1.

Така възпитаниците на Станимир Стоилов ще трябва да се потрудят и в реванша, за да изпълнят целта си да се класират за финала в турнира за Купата на България. Именно тази надпревара предоставя реален шанс на „канарчетата“ да играят в Европа, защото в шампионата изостават на 7 точки от третия във временното класиране ЦСКА 6 кръга преди края на сезона.