Гуардиола: Винаги е трудно да спечелиш срещу Моуриньо

снимка: БТА/AP

Пеп Гуардиола за пореден път се показа като футболен аристократ, като отказа да отговаря на нападките на Жозе Моуриньо към УЕФА, който обвини ръководния орган в конспирация срещу неговите отбори.

 

Испанският треньор беше много щастлив след победа след дузпи срещу Челси във финала за Суперкупата на Европа, като посвети успеха на своя предшественик Юп Хайнкес.

 

"Благодаря много на играчите, че ми дадоха възможността да участвам в този финал. Титлата я посвещаваме на Юп Хайнкес - тя е за него. Беше невероятно изживяване", сподели Пеп след мача, като се той се превърна в един от малкото, печелили Суперкупата с два различни отбора.

 

"В момента Байерн държи всички титили на света и сме много щастливи. Играхме много добре в нападение, а и в защита, защото се справяхме с техните бързи атаки. Понякога ти трябва и малко късмет - радвам се, че беше на наша страна.

 

Хави Мартинес е много ценен за нас и се радвам, че сме го закупили. Не се намира в най-доброто си състояние, но неговите качества са ясни и се справи много добре в мача", каза Пеп относно героя на мача и продължи за Моуриньо и първите си месеци в Байерн.

 

"Винаги е много трудно да играеш срещу Челси и срещу Моуриньо - той е много тежък съперник. Успяхме да победим и съм много щастлив.

 

Радвам се, че докато се адаптирам, успяваме да поддържаме добро ниво на игра. Трябва да се адаптирам към Германия, тук нещата стават по-директно. Щастлив съм, че имам възможността да дойда тук и да тренирам тези играчи", завърши Гуардиола.