Алегри: Видал ми каза, че остава

снимка: Guliver/Getty Images

Новият старши-треньор на италианския шампион Ювентус – Масимилиано Алегри – увери привържениците на „Старата госпожа“, че чилийският национал Артуро Видал ще остане в Торино и няма да бъде трансфериран в Манчестър Юнайтед.

Ръководството на Ювентус в нито един момент от лятото не е държало да се разделя с халфа, но интересът от страна на „червените дяволи“ бе много сериозен, а медийната кампания на Острова за привличането му – внушителна.

„Говорих с Видал и той ми каза, че е много мотивиран за следващия сезон и с нетърпение очаква старта му. Ние дори не коментирахме евентуален негов трансфер, аз просто исках да чуя от него какво е физическото му състояние. Все пак, само месец преди Световното първенство той претърпя операция, а в Бразилия игра във всички мачове на Чили“, заяви Алегри.

„Всички в Ювентус сме много щастливи, че Артуро остава в Торино, защото той е изключително важен, фундаментален футболист за нашия отбор. Той самият иска да остава, не е имал изобщо намерение да напуска“, допълни треньор.

Алегри дебютира със срамна загуба с 2:3 в контрола с аматьорите от Лученто, но изрази увереност, че в следващия приятелски двубой с Чезена футболистите ще покажат повече класа и по-добра кондиция.