Рома изпревари Лацио за проектонационал

снимка: БТА/AP

Италианският клуб Рома успя да предложи по-добри условия и да подпише договор със защитника Давиде Астори от градския си съперник Лацио.

Астори е част от националния отбор на Италия, а до момента играеше за Каляри. Той се мести във Вечния град под наем за една година, след което Рома ще откупи правата му. Много сериозен интерес към футболиста проявяваше и Лацио.

"Нашият клуб потвърждава, че Давиде Астори вече е играч на Рома- първо с наем за една година, след което те ще го откупят, се казва в официално съобщение на Каляри.

От Рома обявиха, че са платили 2 милиона евро на сардинския клуб. Рома се възползва от затруднената ситуация при градския противник и успя да вземе 27-годишния бранител за по-малко от предполагаемите 3,5 милиона евро, които се въртяха из медиите като цена.

Лацио пък явно се изправя пред труден сезон, след като към момента са продадени едва 500 сезонни билета. Спортният директор Игли Таре пък беше нападнат от привърженици на излизане от клубната база, след като не отговори на няколко въпроса защо Лацио няма достатъчно рекламодатели и финансова подкрепа.

Преди Астори Рома подписа също така с Ашли Коул, Сейду Кейта, Хуан Итурбе, Урби Емануелсон и Салих Уджан.