Фиорентина напердаши Верона в ново голово шоу

снимка: БТА/AP

Верона и Фиорентина отново не разочароваха неутралните зрители и сътвориха втори голов спектакъл за сезона в Серия А, този път на стадион „Марк Антонио Бентегоди“.

„Виолетовите“, които са на полпозишън за класиране в Лига Европа, спечелиха визитата си в Града на Ромео и Жулиета с 5:3 – ответният мач по-рано тази кампания завърши с успех 4:3 за възпитаниците на Винченцо Монтела на „Артемио Франки“.

Фиорентина натрупа актив от 58 точки и остава уверено на 4-та позиция с 5 преднина пред Интер, който по същото време разпиля с 4:0 домакина си Сампдория. Верона, който в началото на сезона също бе в зона „Лига Европа“, остава на 10-то място с 46 пункта и ако Милан надвие Катания довечера от 21:45, ще изпревари с 2 точки клуба на Николай Михайлов.

Лука Тони, който бе освободен от Фиорентина през лятото под претекст, че е по-добре да прекрати кариерата си, асистира на Хуан Итурбе в 14-ата минута, а той с мощен изстрел пробва рефлекса на вратаря Нето. Парираният удар попадна на пътя на Якопо Сала, който с глава на празна врата откри – 1:0.

Хуан Куардадо с великолепен гол след мощен пробив по фланга и двойно подаване с Борха Валеро, което бе последвано от точен изстрел от много малък ъгъл – 1:1 в 31-ата минута. В самия край на полувремето Алберто Акуилани осъществи пълен обрат за гостите, а в 64-ата минута Валеро сам реализира за 1:3.

5 минути по-късно домакините останаха с човек по-малко заради червения картон на Марко Донадел, но в 74-ата минута Лука Тони от дузпа намали изоставането на Верона на 2:3. Алесандро Матри в 83-ата и отново Акуилани в 86-ата с нови голове подпечатаха успеха на „виолетовите“, като крайното 3:5 бе оформено от Итурбе в 91-ата минута.